oudercursus

Prins Jonathan


Praktijk voor klinische psychologie en gezinstherapie

Expertisepraktijk hoogbegaafdheid


Het opvoeden van kinderen kan - hoe mooi en verijkend ook- bij momenten een hele opgave zijn. Je zit met je handen in het haar en vraagt je af of jouw aanpak wel de juiste is. Als je kind dan ook nog eens hoogbegaafd blijkt te zijn, dan komen daar mogelijks nog heel wat meer vraagtekens bij.

Tijdens onze oudercursus leer je concrete technieken en tips uit o.a. de theorie rond Mindset, Geweldloos verzet en Positive Discipline, waarmee je aan de slag kan. Wij zorgen voor de ervaringsdeskundigheid en de theoretische omkadering om alles vorm te geven en te onderbouwen. Jullie brengen echter zelf eigen situaties aan uit de dagelijkse omgang met jullie kinderen en helpen elkaar door het delen van de zaken die in het verleden wel en niet hebben gewerkt. Doel is om jullie aan de hand van concrete situaties en thuisopdrachten meer inzicht te laten verwerven in jullie hoogbegaafde kind en jullie een kader aan te bieden van waaruit jullie in vertrouwen de uitdagingen in de omgang met je kind en diens omgeving kunnen en durven aangaan.


In totaal worden er 5 sessies van 2,5 uur voorzien in een beperkte groep (max 12 personen) om de interactie te maximaliseren. De sessies worden geleid door Bjorn (kindercoach – kindercentrum De Groeitrap) en Isabel (klinisch psychologe – praktijk Prins Jonathan), beiden expert hoogbegaafdheid. De oudercursus zal doorgaan in Kindercentrum De Groeitrap (Wilsele) op volgende data:


13 februari 2019
27 februari 2019
13 maart 2019
27 maart 2019
17 april 2019


De prijs bedraagt 250 euro per persoon. Bij een koppel krijgt de 2de persoon 50% korting waardoor er slechts 375 euro moet betaald worden. Inschrijven doe je door een mailtje te sturen naar info@prinsjonathan.be. Let wel, de inschrijving is pas definitief na betaling.

Ouders waarvan we geen kind in begeleiding hebben, nodigen we op voorhand even uit voor een kort kennismakingsgesprek.