07/11/18: Mindset

Prins Jonathan


Praktijk voor klinische psychologie en gezinstherapie

Expertisepraktijk hoogbegaafdheid

Mindset: durf je wel of faal je niet graag?


Deze sessie zoomt in op een super belangrijk aspect. De manier hoe we met ons kind omgaan, de manier hoe we ze aanspreken, motiveren, … heeft een enorm effect op hun groei. Na deze sessie zal je weten hoeveel jouw aanpak invloed heeft op die groei. De manier waarop je denkt over intelligentie beïnvloedt jouw prestaties in een positieve zin (groeimindset: ik durf) of eerder negatieve zin (vaste mindset: ik probeer niet eens). In deze lezing ontdek je hoe je je kind op weg naar een groeimindset kunt helpen, waardoor het leert te durven, waardoor het van falen kan leren, waardoor het leert dat inspanningen leveren erbij hoort. Maar bovenal zul je leren hoe je onderpresteren kan tegengaan!‘Nu mijn zoon weet dat hij hoogbegaafd is, wordt hij nogal arrogant. Hij zegt steeds maar weer: ‘Ik weet dat al!’ en hij noemt andere kinderen dom.’‘En dan geven ze in school eindelijk verrijkingsmateriaal aan mijn dochtertje en ze neemt het niet eens aan. Waarom mijdt ze toch die uitdaging?’Heel veel hoogbegaafde kinderen krijgen al van kindsaf een stempel van ‘bolleboos’ of ‘slimmerik’ opgeplakt. Dat gebeurt onbewust, door goedbedoelde opmerkingen te krijgen van ouders zoals ‘Waw, jij bent daar goed in!’ of van leerkrachten ‘Waw, jij kunt dat snel!’. Maar de manier waarop je kinderen prijst kan juist nefast zijn voor hun zelfvertrouwen en het ontwikkelen van hun talenten. Je denkt het kind aan te moedigen door het te prijzen – ‘knap van je, mooie tekening, jij moet wel slim zijn,…’ – maar hierdoor krijgt je kind een vaste mindset over intelligentie aangekweekt.Wil je je kind goed op weg helpen naar een groeimindset en leren hoe je onderpresteren kan vermijden, dan is deze lezing héél interessant voor jou! Een aanrader en een eye-opener : “Durf je wel of faal je niet graag?


Wanneer: 7 november 2018, 19u30-21u30

Waar: Ruisbroekmolen

Ruisbroekstraat 18

3360 Bierbeek (nabij Leuven-Tienen)

Prijs: 30 euro (partner binnen eenzelfde gezin aan 20 euro); Thema-avonden zijn zowel apart als als volledige reeks te volgen (indien als reeks: 5+1 gratis)

Inschrijven: info@prinsjonathan.be


De thema-avonden vormen een samenwerking tussen Bjorn Zwakhoven van kindercentrum ‘De Groeitrap’ en praktijk ‘Prins Jonathan’, beide partners binnen het Hoogbloeier netwerk (www.hoogbloeier.be). De sessies gaan door in de Ruisbroekmolen, gelegen te Bierbeek. Dit is op amper 7 km van Leuven, en vlot bereikbaar met zowel de wagen als het openbaar vervoer. Parkeermogelijkheid is aanwezig.Schrijf tijdig in, want de plaatsen zijn beperkt!